0850 303 79 53
tr
Sosyal Medya Hesaplarımız

Adwords Reklam Performanslarınızı İyileştirin

18 Eylül 2017
Adwords Reklam Performanslarınızı İyileştirin

 

 

 

 

Arama Terimlerini Daraltmayın

Kampanyalarınızı oluştururken ilk etapta yalnızca jenerik kelimelerle veya spesifik kelimelerle ilerlemek isteyebilirsiniz. Bu şekilde ilerlemek yerine, her ikisine de reklam gruplarınızda yer vermek daha faydalı olacaktır. Sadece jenerik ve kısa kelime öbekleri ile değil, uzun kombinasyonlara da yer verin. Daha sonra performanslarını ölçümleyerek gerekli özelleştirmeleri kolaylıkla yapabilirsiniz.

Reklam Uzantılarını Kullanın

 Bu ekstra linkler, özel bir hizmetinizi arayan müşterilerin tıklama oranını artıracaktır. Ek olarak, reklam uzantıları kullanıcı deneyimini kolaylaştıracak ve daha profesyonel görünmenizi sağlayacaktır.

Farklı Reklam Metinlerini Test Edin

Reklam metinlerinizde farklı arama terimleri kullanın. Bunu yaparken müşterilerinizin neyi aradığını düşünerek, konu ile alakalı olan kelimelerin bold görüneceğini de unutmayarak hedeflediğiniz anahtar kelimeleri içeren reklam çeşitlerine yer verin.

Rakiplerinizi Araştırın

Benzer işletmeler mesajlarında nelere yer veriyorlar? Örneğin; daha iyi fiyat mı sunuyorlar? Avantaj sağlamak adına bu bilgileri kullanın. Ek olarak; size rakip olabilecek firmaları belirleyip özel olarak onları hedeflediğiniz reklamlar hazırlayabilirsiniz. Böylece rakip firmalarla ilgilenen kitleye kendinizi tanıtıp sizin hakkınızda bilgi sahibi olmalarını sağlayabilirsiniz.

Uzun Kuyruklu Kelimeler Daha Efektiftir

 Zaman içerisinde bir takım testler ve bu testler doğrultusunda değişiklikler yapmanız gerekebilir. Yapılan değişiklikler sonrasında, bazen olması gerekenden daha az trafiğe sahip olabilirsiniz. Fakat bu bir başarısızlık ya da bir şeylerin yanlış gittiğinin göstergesi değildir. Harcama oranlarınız azken daha yüksek dönüşüme sahip olabilirsiniz. Bu sebeple zaman içerisinde bazı testlere ve değişikliklere ihtiyaç duyabilirsiniz.

Reklamlarınızda Araya Anahtar Kelime Özelliğine Yer Verin

Reklamlarınızın gösterilmesini tetikleyecek ilgili reklam grubundaki anahtar kelimeleri kullanarak reklamların otomatik olarak güncellenmesini sağlayan bu özellik ile kullanıcıların aradıkları ürün veya hizmet ile ilgili daha alakalı reklamlar sunabilirsiniz.

Boşa Gitmemiş Tıklamalar

Reklamlarınıza tıklayarak sitenize gelen bir kullanıcı hemen sitenizden çıkıyorsa (bounce) bu durum kötü bir etki yaratabilir. Bu tıklamalar üzerinden yapılan testler ve analizler doğrultusunda zaman içerisinde tüm tıklamalarınız hedef olarak ne tanımladıysanız ona dönüşmeye başlayacaktır. Dönüşümle sonuçlanmamış tıklamaları boşa giden bütçe olarak düşünmek yerine analizlerinizde size çok önemli sonuçlar çıkaracağını asla unutmayın.

Doğru Anahtar; Tutarlılık

Reklamlarınızda kullandığınız dil, üslup vb. tüm web siteniz ile uyumlu olmalıdır. Örneğin; web siteniz resmi bir kurum veya kuruluşa ait ise reklam metinlerinizi hazırlarken sitenin bu özelliğini de göz önünde bulundurup bu doğrultuda metinler oluşturmalısınız. Eğer reklam metinleriniz sitenizden bambaşka bir dil ile yazılırsa kullanıcılar sitenize geldiğinde farklı bir şeyle karşılaşacakları için sitenizi terk edebilirler. Bu durum da sitenizin hemen çıkma oranının (bounce rate) artmasına sebep olacaktır.

 

Test Edin, Denemeler Yapın

Eğer web sitesi, tasarım, site hızı gibi önemli metrikler açısından kötü bir durumdaysa, reklamlarınız ne kadar kaliteli olsa da iyi sonuçlar elde edemeyebilirsiniz. Bu sebeple sitenizde belirli periyotlarla yapacağınız testler sayesinde dönüşümlerinizi artırmaya yönelik değişiklikler yapabilirsiniz. Böylece reklamlarınızdan da maksimum performansı elde etmeye başlarsınız.

Branding Kampanyalarını Oluşturmayı Unutmayın

Rakipleriniz, marka adınızı hedefleyerek hedef kitlenize ulaşmada sizden bir tık öne geçebilirler. Bu sebeple reklam çalışmalarınızda mutlaka bir branding kampanyası oluşturup marka isminizi hedefleyin. Bu sayade rakiplerinizin önüne geçmiş olup aynı zamanda sizinle daha önce iletişime geçmiş bir kitleyle etkileşim sağladığınız için bu kampanya dahilinde birim maliyetleriniz oldukça düşük olacaktır. Tüm bunlara ek olarak, belirli bir süre için özel olarak başlattığınız indirim veya kampanyalar için özel reklam metinleri oluşturup branding çalışmalarınızda kullanırsanız adeta bir broşür, afiş çalışması yapmış gibi hedef kitleniz bu indirim kampanyanızdan çok kısa sürede haberdar olacaktır.

Özet
Gözden geçirme tarihi
Yazarın Değerlendirmesi
51star1star1star1star1star

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?