E-ticaret sitenizin mükemmel olduğunu düşünebilirsiniz. Bu durum potansiyel müşterileriniz içinde aynı şekilde geçerli mi? Merak ediyorsanız aşağıda bir ziyaretçinin e-ticaret sitesinde en sık aradığı 5 farklı kriteri makalemizde açıklarken müşteriler içinde açıklayıcı olmanız için önerilerimizi sunduk.
Hepimiz için bir internet sitesinde üyelik oluşturma süreci bazen alacağımız şeyden vazgeçmemize bile neden olabiliyor. E-ticaret sitelerinde gezinen ziyaretçilerin davranış biçimleri incelendiğinde kayıt olmadan alışveriş imkânı sağlayan sitelerin daha çok tercih edildiğini bilmenizi isteriz. Bunun için yapabileceğiniz 2 farklı işlem bulunuyor. Birincisi misafir alışveriş özelliğini aktif etmek ikincisi ise üyeliği çok kolay hale getirmektir.
İletişim Numaraları ve Yolları Alışveriş metriklerini gerçekleştiren ziyaretçilerin herhangi bir sorusunda aradığı ilk şey telefon numaraları oluyor. Ana sayfa üzerinde dikkat çeken bir yere telefon numaranızı yerleştirmeniz ziyaretçiyi harekete geçirecek bir diğer unsurdur.
Sitede sürekli olarak cevap alabileceği bir kişinin bulunması karar verme ve sipariş oluşturma sürecinde de büyük etkiye sahiptir. Nasıl ki bir mağazada satış danışmanları bu görevi üstleniyor ise e-ticaret sitelerinde de bu görev canlı destek hattında bulunan müşteri hizmetleri temsilcilerinin sorumluluğunda oluyor.
Kargo ve Sipariş Süreci Bilgilendirmeleri Satın alma olduğunda ya da gerçekleşmeden süreç hakkında ziyaretçiyi bilgilendirerek onlara değer verdiğinizi hissettirebilirsiniz. Ülkemizde birçok internet kullanıcısı bu sürecin olmadığından veya hatalı olarak lanse edildiğinden şikâyetçidirler.
Ödeme Seçeneklerinin Zenginliği Ziyaretçi sizin kaç banka ile anlaşma yaptığınıza dikkat etmez. Satın alma sürecinde tek dikkat ettiği şey kullandığı ödeme yönteminin sizde mevcut olup olmadığıdır. Yok ise kusura bakmayın şimdiden hedef müşterinizi rakibinize kaptırdınız.
Ürünün satın alma işlemi gerçekleşmeden önce yaşanan süreçte ürünle tanıştığı ilk yer ürün açıklaması olmaktadır. Açıklama sipariş oranının %40’ını oluşturuyor da diyebiliriz. Yarışa 40 adım önde başlamak tabi ki sizi daha fazla memnun edecektir.
Bir mağazada nasıl ki satış danışmanları ürünün pazarlanmasında tüketiciye yardımcı oluyorsa sitneizde de satış danışmanınız olarak İçerik tüm sorumluluğu üstlenecektir. O zaman ürün açıklamlarınızı yeniden birlikte optimize etmeye ne dersiniz?
Ziyaretçinin soracağı soruları önceden belirlemek Kendinizi alışveriş sitelerinde bir müşteri rolüne koyarak o ürün hakkında sormak isteyeceğiniz soruları düşündünüz mü? Düşünmediyseniz de sorun değil. Bu soruların bir listesini yaparak ürün açıklamasında yer vermeniz ziyaretçinin zaman kaybı yaşamasını engelleyecektir.
Ürün Aya çıksa da anlatamadıktan sonra ne çare? Tüketicinin ürün satın alma işlemi bazen bir ihtiyaca bazen de bir soruna çözüm üretmesi için gerçekleşmektedir. Ürün açıklamasında ürünün hangi sorunlara çözüm ürettiğini, hangi ihtiyaçları karşıladığını çekinmeden yer vermelisiniz. Ziyaretçi ile ürün arasında bağlantı oluşturabilecek noktalara değinmeniz tüketiciyi satın alma etkileşimine doğru yöneltmenizi sağlar.
Videolar dijital dünyayı ortadan kaldırır Ürünler için mutlaka videolara yer vermeniz gerekmektedir. Tüketiciler için internette ürünle ilgili yer alan birkaç görsel seçeneği hiçbir zaman tatmin edici olmayacaktır. Bu nedenle ziyaretçinin ürünü keşfedeceği tanıtıcı videolar satın almayı kolaylaştıracaktır.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN