0850 303 79 53
tr
Sosyal Medya Hesaplarımız

e-Ticaret Siteniz İçin İleri Düzey Seo Tavsiyeleri

14 Kasım 2017
e-Ticaret Siteniz İçin İleri Düzey Seo Tavsiyeleri

E-ticaret sitenizi arama motorlarının daha iyi tarayabildiği ve daha iyi indeksleyebildiği bir hale getirmek organik olarak elde edeceğiniz trafiği artıracağı için, elde edeceğiniz geri dönüşümleri de artırmanıza yardımcı olur. E-ticaret sitenizde kullanabileceğiniz ileri seviye SEO teknikleri ve uygulamalarıyla organik olarak elde ettiğiniz trafiği önemli bir şekilde artırarak, rekabetten sıyrılabilirsiniz.

Ürün açıklamalarına blog içeriği gibi yaklaşın

Ürün açıklamalarınızı sıradanlıktan kurtarmak ve yaratıcı içeriklere dönüştürmek, SEO çalışmalarınızı bir adım ileriye taşıyacaktır. Birçok firma üretici firmanın oluşturduğu ürün açıklamalarını kendi sitesinde kullanmayı seçiyor; ancak bu oldukça yanlış bir yaklaşım. Kopya içerik oluşturmanın yanı sıra bu içerikleri kullanan birçok firma bulunuyor. Bu sebeple de sayfanızın üst sıralarda görüntülenmesi daha da zorlaşıyor.

Bunun yerine ürünlerinizle ilgili kendi açıklamalarınızı oluşturarak, yaratıcı ve ilgi çekici metinler yazmanız hem orijinal içerik üretmenizi hem de bu sayfaların değerinin daha yüksek olmasını sağlar.

Farklı yayıncılara ürünlerinizi test etmeleri için gönderin

Kendi sektörünüzle ilgili dijital yayıncılara ya da Blogger’lara ulaşarak ürünlerinizi test etmelerini ve görüşleriyle ilgili blog yazıları yazmalarını isteyebilirsiniz. Böylelikle hem ürününüzle ilgili farklı bir kanal üzerinde içerik oluşturmuş olursunuz hem de kendi sitenize backlink kazanabilirsiniz. Aynı zamanda ürününüzü, bu yayıncının kitlesine tanıtma şansına erişeceğiniz için farklı bir hedef kitleye de ulaşmış olursunuz. Ürününüzle ilgili bir içeriğin oluşturulması organik aramalardan da bu sayfaya trafik yönlendirilmesini sağlar.

Karşılaştırma içerikleri oluşturun

E-ticaret siteniz üzerinde karşılaştırma içerikleri oluşturmak, farklı ürünler için Google’a sunabileceğiniz ekstra içerikler oluşturmanıza yardımcı olur. İlgili ürünlerin farklı sayfalar üzerinde indekslenmesini sağlayacağınız gibi, arama sorgularında karşılaştırmalı ürünlere yanıt vereceğiniz için bu sayfalara yönlendirmeler yapmanıza da olanak tanır. Ürün karşılaştırma sayfalarınızda ilgili ürünlerin satın alma sayfalarına yönlendirmeler de yaparak, ziyaretçileri alışverişe yönlendirebilirsiniz.

Yeni ürünleriniz için ürün inceleme içerikleri oluşturun

Yeni bir ürün tanıttığınızda, arama motorları üzerinde bu sayfalar ve ürünler için yeterli içerik oluşmamış olacağı için, ürün inceleme içerikleri oluşturarak ürünlerinizi destekleyen farklı sayfalar oluşturabilirsiniz. Böylelike arama sorgularında bu ürünlere yönlendirmeler yapabilecek farklı sayfalarınız olacağı gibi, kullanıcıları da yeni ürünle ilgili detaylı bir şekilde bilgilendirebilirsiniz.

İçeriklerinize Long Tail anahtar kelimeler ekleyin

Long Tail anahtar kelimeler daha düşük aranma hacimlerine sahip olsa da bu kelime gruplarını sorgulayan kullanıcılar eyleme geçme konusunda daha isteklidirler. Çünkü doğrudan ilgili olabilecek içeriklere ulaşmayı isterler. Bu sebeple de ürün açıklamalarınızda, blog yazılarınızda ve karşılaştırma içeriklerinizde Long Tail anahtar kelimeleri de hedefleyebilirsiniz. Long Tail kelime grupları aynı zamanda uzun vadede de size trafik sağlayacağı için, uzun süreli bir SEO çalışması yapmanıza yardımcı olur.

Düşük performanslı sayfalarınızı kaldırın

E-ticaret siteniz üzerinde performansı düşük olan sayfalarınızı kaldırmak da size yarar sağlayacaktır. Satın almaya etkisi olmayan ve sayfayı terk etme oranları yüksek olan sayfalar hem size bir fayda sağlamaz, hem de genel olarak sitenizin değerini olumsuz yönde etkiler. Bu sayfaları kaldırmanız sitenizin değerini artırmanıza yardımcı olur.

Bu sayfaları kaldırmak istemiyorsanız, sayfadan çıkma oranlarını düşürmek için bu sayfaları yeniden düzenleyebilirsiniz. Hem tasarımsal hem de içerik olarak bu sayfaları yeniden oluşturmak ve farklı anahtar kelimelere odaklanmak, bu sayfaların performansını olumlu bir şekilde etkileyecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?