0850 303 79 53
tr
Sosyal Medya Hesaplarımız

eTicaret’de Sosyal Medya Hesaplarının Faydaları Nelerdir?

21 Nisan 2020
eTicaret’de Sosyal Medya Hesaplarının Faydaları Nelerdir?

Markalar için, sosyal medyanın yararları pazarlama çalışmalarında da öne çıkmakta ve sosyal ağlar birçok fırsatı markalara sağlamakta. Günümüzde sosyal medya, tanıtım ve duyurular için önemli bir kanal olmakla beraber bu mecralar üzerindeki reklamlar sayesinde de satışa yönlendirme için de öne çıkan bir araç. Peki, sosyal ağlar markalara tam olarak ne gibi yararlar sağlıyor?

Pazarlamada sosyal medyanın yararları neler?

Marka bilinirliğini artırır

Sosyal medyanın yararları arasında ilk öne çıkan marka bilinirliğini artırma çıkmakta. Bunun nedeni de hem organik olarak hem de reklam kampanyaları ile markalar sosyal ağlar üzerindeki görünürlüklerini ciddi şekilde artırabilmekteler. İçerik paylaşımı yapmak, organik olarak tüketicilere ulaşarak kullanıcılarla etkileşime geçmek bu süreçte markaların isimlerini duyurmalarını sağlar.

Sosyal ağlar aynı zamanda büyük reklam platformlarıdır ve bu mecraların milyonlarda kullanıcı bulunur. Bu platformlar üzerinde reklamlar yayınlamak ve sürekli olarak görünürlüğünüzü artırmak da markanızın daha fazla tanınmasına yardımcı olur.

Web sitesine trafik sağlar

E-ticaret sitenize trafik çekmek için de sosyal medyadan yararlanabilirsiniz. SEO çalışmaları ile organik trafik çekmek uzun vadeli bir yatırımdır ve uzun vadede şirketinize ciddi trafik getirebilir. Ancak bunun yanı sıra hızlı bir şekilde trafik çekerek, kullanıcılara ulaşmak için de sosyal ağların bir yararı bulunuyor. Facebook, Twitter, Youtube ve Linkedin gibi platformlarda, yaptığınız paylaşımlarda doğrudan link paylaşımları yaparak, organik yollarla da kullanıcıları web sitenize çekebilir ve bir yönlendirme trafiği sağlayabilirsiniz.

Buna ek olarak bu platformların reklam araçlarını kullanarak reklam kampanyaları oluşturduğunuzda yine reklamlarınızı gören ve onlara tıklayan kullanıcıları sitenize çekebilirsiniz.

Örnek Makale : https://www.tatoglubilisim.com/blog/hedef-kitle-analiz-yonetimi.html

Burada Instagram’ı ayrıca ele almak istedik; çünkü Instagram üzeridne normal paylaşımlar yaptığınızda doğrudan bir link ekleyememektesiniz. Hikaye paylaşımlarında ise 10 bin takipçinin üzerindeki hesaplar dışarıya yönlendirme linki paylaşabilmekte. Bunlar haricinde Instagram’da reklam vermediğiniz sürece dışarı link paylaşımını sadece profilinizin hakkımızda bölümü altında yapabilmektesiniz. Ancak reklamları kullandığınızda yine e-ticaret sitenize ciddi bir trafik çekme potansiyeliniz olmaktadır.

Geri dönüşüm oranlarınızı artırırsınız

İnternet kullanıcıları, zamanlarının büyük bir bölümünü sosyal ağlar üzerinde geçirmekte. Bu sebeple de markaların sosyal ağlar üzerinde yer almaları, aktif bir şekilde paylaşımlar yapmaları ve tüketicilerle iletişime geçmeleri de geri dönüşüm oranlarını artırmalarına ciddi şekilde yarar sağlar.

Marka bilinirliğini artırarak, web sitesine daha fazla trafik çekmek, yaptığınız pazarlama çalışmalarının genele vurulduğunda aldığı geri dönüşüm oranlarının artmasına da yardımcı olur. Sosyal medyanın yararları üzerinde durduğumuzda da genel geri dönüşümleri artırmak bu listede yer almakta.

Müşteri hizmet kalitesini artırır

Sosyal ağlar üzerinde yer aldığınızda, müşteri hizmet kalitenizi de artırabilirsiniz. Satış öncesi ve sonrasında size ulaşan tüketicilerin sorularını yanıtlamak, onların sorunlarını çözmek ve onlara yardımcı olmak müşteri hizmet kalitenizi artırmanıza yardımcı olur.

Müşteri hizmet kalitenizi artırmanız da takipçilerinizin markanıza daha fazla bağlanmasını sağladığı için de marka itibarınızı artırmanıza da yardımcı olur. Bu da sosyal medyanın sağladığı başka bir faydadır.

Marka sadakatini artırabilirsiniz

Marka ve ürün bilinirliğinin artması, müşteri desteği sunarak hizmet kalitesini geliştirmek ve ürettiğiniz içeriklerle kullanıcılarla bir iletişim kurarak, bir topluluk yaratmanız da marka sadakatini artırmanıza yardmcı olur. Tüketicileri bir topluluk altında buluşturmanız, onların ihtiyaçlarını anlayarak onlara çözüm sunmanız ve bunu sosyal ağlar üzerinde yapmanız, başka kullanıcıların da, müşterilerinize verdiğiniz değeri görmelerini sağlayacağı için markanıza bağlanmalarını sağlar.

Hedef kitlenizi daha iyi tanırsınız

Sosyal medyanın yararları arasında hedef kitleniz hakkında daha fazla bilgi edinmek de bulunuyor. Paylaştığınız içeriklere aldığınız yorumlar, etkileşimleriniz, takipçilerinizin yaptıkları yorumlar, reklamlarınıza verdikleri tepkiler onlar hakkında daha fazla bilgi toplamanıza yardımcı olur. Onlar hakkında daha fazla bilgi toplamanız, ilgi alanlarını anlamanız da yeni reklam ve içerik stratejileri oluşturmanıza yardımcı olacağı için oldukça önemlidir. Onları tanımanız, onların ihtiyaçlarını daha iyi karşılayacak ve onları satın almaya yönlendirecek planlar yapmanıza yardımcı olur.

Buna ek olarak sosyal ağların istatistik özellikleri sayesinde takipçilerinizin demografik bilgileri, ilgi alanları ve sosyal ağları ne sıklıkta ve ne zaman kullandıklarına dair de bilgiler toplayabilirsiniz. Bu sayede de yine hedeflemelerinizi daha iyi yapabilirsiniz.

Markanızın hikayesini anlatabilirsiniz

Sosyal ağlar üzerinde birçok farklı içerik paylaşabilirsiniz. Bunlardan biri de markanızın hikayesini anlatmaktır. Vizyonunuzu, değer verdiklerinizi ve markanızın kültürünü anlatmak için bu platformları kullanabilirsiniz. Markanızın hikayesini duyurmak ve sizinle aynı vizyonu paylaşan tüketicilere ulaşmak için de bu mecralar oldukça etkildir.

Ücretsiz olarak pazarlama çalışmaları yapabilirsiniz

Bir sosyal medya hesabı açmak ücretsizdir ve bu da sosyal medyanın yararları arasında en önemlilerinden biridi; çünkü özellikle yeni girişimlerin pazarlama bütçeleri düşük olabiliyor. Bu durumda da tanıtım yapmaları zorlaşıyor. Ancak sosyal ağlar üzerinde içerik üretimi ile pazarlama çalışmaları yapmak mümkün. Bu sayede firmalar marka tanıtımlarını yaparken, yeni hedef kitlelere de ulaşabilmekteler.

Organik olarak sayfanızı büyütebilmek için farklı içerikler üretmeniz ve kullanıcılarla etkileşime girmeniz önemlidir. Bunu sağladığınızda hem organik olarak sitenize trafik çekebilir hem de organik olarak marka tanıtımınızı yapabilirsiniz. Bunu sağlamak için bir içerik takvimi oluşturmanızda da faydaa vardır. Aşağıdaki rehberimizde bir içerik takvimini nasıl oluşturabileceğinizi de bulabilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?