0850 303 79 53
tr
Sosyal Medya Hesaplarımız

eTicaretde Ürün Video Tanıtımlarının Önemli Konumu

01 Mart 2019
eTicaretde Ürün Video Tanıtımlarının Önemli Konumu

Ürün video çekimi, son dönemlerde e-ticaret firmalarının pazarlama stratejileri arasında yer almaya başladı ve firmalar tüketicilere daha farklı bir şekilde ulaşmak ve geri dönüşüm oranlarını artırmak için bu videolara yatırım yapmak için bütçeler ayırıyor.

Video çekimi, kullanıcılarla daha iyi iletişim kurmanın yanı sıra ürünlerin de daha iyi tanıtılmasında önemli bir rol sahibi olduğu için, kendi e-ticaret sitenizde de ürün video çekimleri yapmak için çalışmalar yapabilirsiniz. Bu rehberimizde de neden bu ürün video çekimi çalışmaları yapmanız gerektiğinden ve bu videoların önemden bahsedeceğiz.

Daha iyi bir iletişim kurmanızı sağlar

Videolar, hareketli ve dinamik olduğu için kullanıcılarla daha iyi iletişim kurmanızı sağlar. Statik fotoğraflar ya da yazılı metinlerin yerine, video kullanıcının içeriğe daha fazla dikkat etmesini sağladığı gibi, içeriğin mesajını da daha iyi anlamasını sağlar. Bu şekilde hedef kitlenize ulaştığınızda onlara mesajınızı daha net bir şekilde iletebildiğiniz için kurduğunuz iletişimin de kalitesini artırmış olursunuz.

Ürünle ilgili daha detaylı bilgiler sunmuş olursunuz

Video çekimi yapmanız, ürünlerinizi daha iyi bir şekilde tanıtmanıza da olanak sağladığı için önemlidir. Bir ürünü fotoğraf ile de anlatabiliyor olsanız da, videodaki detayları vermeniz zordur. Yakın plan çekimleri, belli bir konseptte ürünün kullanım alanlarının gösterilmesi ve hareketli çekimlerle ürünün farklı açılardan gösterilmesi, kullanıcıların bir ürünü daha iyi tanımalarını sağlar.

Müzik ve seslendirme unsurlarından yararlanarak, video çekimi ile kullanıcıların birden fazla duyusuna hitap edebilir ve böylelikle birçok farklı şekilde onların satın alma kararlarını etkileyebilirsiniz.

Merak ve istek uyandırırsınız

Video çekimi, kullanıcıların ürünle ilgili merak ve istek duygularına hitap etmek için de önemlidir. Özellikle belli konseptlerde ürünlerin kullanım alanlarını sergilemek, farklı şekillerde ürünü göstermek ve ürünü kullanmanın onlara neler katabileceğini duygusal olarak verebiliyor oluşunuz, geri dönüşümlerinizi artırmanıza katkı sağlayacaktır.

Videolarınızda kullanıcıların yaşam tarzlarına hitap edebilir veya onları belli bir tarza yönlenmeye heveslendirerek ürünlerinize olan ilgi ve isteği artırabilirsiniz. Kısa tanıtım filmleriyle yeni çıkacak olan ürünlerinizle ilgili video çekimi yapabilir ve onların ürünü merak etmelerini sağlayabilirsiniz.

Markanıza olan güveni artırabilirsiniz

Video çekimi yapmak ve ürünlerinize ya da markanıza özel videolar hazırlamanız aynı zamanda markanıza olan güvenide artıracaktır. Bunun nedeni ise, kullanıcılar markanıza ve ürünlerinize yaptığınız yatırımları göreceklerdir. Belli yatırımlar yapmış olmanız da markanızın arkasında durduğunuzu gösterecektir. Aynı zamanda ürünlerinizin kalitesini ve içeriğini göstermekten kaçınmadığınızı da hedef kitlenize göstermiş olduğunuz için bir güven unsuru ortaya çıkacaktır.

Kullanıcıların dikkatini daha uzun süre çekebilirsiniz

İnternet kullanıcılarının bir özelliği dikkatlerinin çok çabuk dağılıyor olmalarıdır. Bu da sosyal mecralarda ya da diğer platformlarda onların dikkatini uzun süre çekmenizi bir hayli zorlaştırıyor. Bir blog yazısı ya da fotoğraf, onların dikkatini uzun süre çekmenizi zorlaştırır; ancak videolar iyi kurgulandığında ve kaliteli bir şekilde hazırlandığında kullanıcıların dikkatini daha uzun süre tutmayı başarır.

Kullanıcıları videolarla ekranlarında daha fazla tutmanız ve içeriklerinize daha fazla maruz bırakmanız, onlardan alacağınız geri dönüşümleri de olumlu bir şekilde etkileyecektir.

Geri dönüşüm ve etkileşimleri artırır

Yazının genelinde de bahsettiğimizi gibi ürün video çekimi yapmanız genel olarak geri dönüşümlerinizi ve aynı zamanda da etkileşimlerinizi artırmanıza yardımcı olur.

Son dönemlerde video içeriklerin popüleşmesi nedeniyle, internet kullanıcıları video içeriklerle daha fazla etkileşime giriyor. Sesli ve akıcı görsellerin olması nedeniyle kullanıcılar bu içeriklere daha fazla değer veriyorlar. Bunun yanı sıra sosyal platformların da video içerikleri daha fazla ön plana çıkartması etkileşimlerin de daha fazla artmasında önemli bir rol oynuyor.

Satışları artırmada etkilidir

Ürün video çekimi yapmak satışlarınızı da artırmanıza yardımcı olacaktır. Kullanıcıların bu içerikleri görmeleri ürünlere bir merak ve ilgi duymaları, ürünle ilgili daha fazla bilgi sahibi olabilmeleri satışlarınıza da olumlu bir şekilde yansıyacaktır.

Markanıza güven duyulması, ürünlerinizle ilgili ek bilgilerin sunulması, ürünün kullanım alanlarının bu videolarda gösterilmesi, tüketicilerin ürünlere bakış açısını değiştireceği gibi satın alma kararlarını da olumlu bir şekilde değiştirecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?