0850 303 79 53
tr
Sosyal Medya Hesaplarımız

Google Ads Müşteri Eşleştirme güncellemesi

05 Mayıs 2022
Google Ads Müşteri Eşleştirme güncellemesi
Neler değişiyor?

Akıllı Teklif ve/veya Optimize Hedefleme stratejisinden yararlandığınız kampanyalarda, hedeflerinize (ör. dönüşümler) ulaşmak için reklam kampanyası performansınızı artırmak üzere 2022’nin 2. çeyreğinden itibaren hesabınızdaki tüm Müşteri Eşleştirme listelerini kullanabileceksiniz. Şu anda yalnızca listelerinizi etkin bir şekilde kampanyalara uyguladığınız durumlarda bu performans avantajlarından yararlanabilirsiniz.
Sık sorulan sorular

Müşteri Eşleştirme listelerimin kampanyalarımın performansını otomatik olarak artırmasını istemiyorsam ne yapmam gerekiyor?

Müşteri Eşleştirme listelerinizin kampanyalarınızın performansını otomatik olarak artırması için kullanılmasını istemiyorsanız:
Hesabınızla erişebildiğiniz uygulanmamış Müşteri Eşleştirme listelerinin otomatik olarak kullanılmasını devre dışı bırakın veyaAkıllı Teklif ve/veya Optimize Hedefleme için kullanmak istemediğiniz belirli listeleri hesabınızdan kaldırın.Bu değişiklik kampanya hedeflememi etkiler mi veya reklamlarımın Müşteri Eşleştirme listelerimdeki tüm müşterilere gösterilmesine neden olur mu?

Hayır. Kampanyanızın hedefleme ayarları değişmez. Kampanyanızda Optimize Hedefleme kullanılıyorsa reklamlarınız dönüşüm gerçekleştirme olasılığı daha yüksek olan kullanıcılara gösterilir. Müşteri Eşleştirme listelerini reklamlarınızın hedeflemesini sınırlamak için kullanıyorsanız söz konusu ayarlar değişmez.

Müşteri Eşleştirme listelerim reklam kampanyalarımın dışında kullanılır mı?

Hayır. Müşteri Eşleştirme listeleriniz yalnızca reklam kampanyalarınızın performansını artırmak için kullanılır.

Müşteri Eşleştirme listelerimin bazıları tüm kampanyalarımla alakalı değil. Bu durum, performansımın düşmesine yol açar mı?

Akıllı Teklif ve Optimize Hedefleme, hangi Müşteri Eşleştirme listelerinin kampanyanızın performansı açısından faydalı olduğunu otomatik olarak öğrenir ve listelerin uygulanmasını anlık olarak sürekli optimize eder. Böylece listeleri kampanyalara manuel olarak uygulama konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.

Müşteri Eşleştirme listeleri manuel teklif verme seçeneğinden yararlandığım kampanyalarda kullanılır mı?

Hayır. Manuel teklif stratejilerinden yararlanıyorsanız Müşteri Eşleştirme listeleriniz bu stratejileri şekillendirmek için kullanılmaz. Manuel teklif verme seçeneğinden yararlandığınız bir kampanyada Müşteri Eşleştirme listesi kullanmak istiyorsanız lütfen diğer kitlelerde olduğu gibi listeyi uygulayın ve teklif değiştiricileri kullanın.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?