0850 303 79 53
tr
Sosyal Medya Hesaplarımız

İçerik Yazdım / Yazdırdım Ziyaretçi Gelmiyor, Neden?

Ziyaretçi Sayısı Nasıl Artar?

Ziyaretçi sayısının artması için aranma oranı bulunan bir başlık veya anahtar kelimede mutlaka ilk 3 sırada yer alan bir indexin olması gerekmektedir. Aranma hacmine göre bazı içerikleriniz 4-5. Sıralardan bile sitenize ziyaretçi gelmesini sağlayabilir. Ziyaretçi sayısını arttırmak için uygulanan yöntemler; - Rekabet oranı düşük fakat aranma hacmi olan içerikler hazırlanması - Anahtar kelimelere seo yapılması - Tıklama başı maliyet oluşturan reklam kampanyaları - Sosyal medya paylaşımları / kampanyaları - Email pazarlaması ve benzeri şekilde onlarca farklı yöntem sıralayabiliriz. Fakat biz maliyet oluşturmayan bir yöntem olan “Rekabet oranı düşük fakat aranma hacmi olan içerikler hazırlanması” seçeneğini sizlere aktaracağız.

Hit Getirecek Konular ve Kelimeler Nasıl Belirlenir?

Ubersuggest üzerinden sitenizin içeriği ile alakalı bir anahtar kelime yazdığınızda en çok aranma hacmine sahip birçok türevi sizler ile paylaşmaktadır. Bu türevlerden özellikle uzun olan anahtar kelimeleri / başlıkları seçerek “nasıl” ibaresini ekleyebilirsiniz. Daha iyi anlamanız için bir örnek ile devam edelim.

Biz bir içerik ajansı olduğumuzdan dolayı anahtar kelimemize İngilizce olarak “content” yazdık ve arattık. Ardından sıralamayı aranma hacmi en düşükten yükseğe doğru sıraladık. Sebebi ise rekabetli kelimelere daha fazla güç sarf etmektense düşük aranma hacimlerine sahip olarak “Damlaya damlaya göl olur.” Mantığını uygulamaktır.

Bizim dikkatimizi “what does media content mean” anahtar kelimesi çekti. Türkçeye çevirdiğimizde ise “Medya içeriği ne demektir” gibi bir başlık ortaya çıkıyor. Bu başlığın aranma hacmi olup olmadığını ise Google üzerinden teyit edelim.

Gördüğünüz üzere bu başlığın aranma hacmi olduğu için Google otomatik olarak bu başlıkta bir arama mı yapmak istiyorsunuz şeklinde size seçenek olarak sunuyor. Fakat bu başlıkta bir içeriği öyle nitelikli ve bilgi dolu hazırlanmanız gerekiyor ki ziyaretçi sitenize geldiğinde o başlıkta istediği bilgiyi bulamaz ise sahip olacağınız sıralamayı da yavaş yavaş kaybedebilirsiniz.

2. Yaratıcılık

Bazen öyle başlıklar iyi bir aranma hacmine sahip oluyor ki bizler bile şaşırıyoruz. Özellikle Türkçe’nin geniş kapsamlı bir dil olması olasılık ve varsayımları da yükseltiyor. Size bu konuda bir örnek verelim.

Bu arama terimini kullanan kişi aslında kör olmak isteyen biri değil, gözün hangi nedenlerden dolayı kör olacağını merak ettiği için böyle bir arama terimi kullanmış. İnternette arama davranışları konusunda umarız ufkunuz biraz açılmıştır.

Yaratıcılık ise bu süreçte sizlere çok yardımcı olacaktır. Örneğin bulunduğunuz her ortamda kendinize yüzlerce başlık çıkartabilirsiniz. Trafikte iseniz etrafınıza bakacağınız 5 dakika ile şu başlıklara sahip olabilirsiniz.
– Neden kırmızı ışıkta durulur?
– Yaya yolunda nereden yürünür?
– Şehir içi hız limiti kaçtır?
– Yayalar neden kaldırımı kullanır? Vs.

Maalesef ki internet dünyasında rekabet arttıkça, eksisi gibi yüksek aranma hacmine sahip anahtar kelimelerden hit çekmek hayal oldu. O yüzden de daha az aranma hacimleri olan long tail anahtar kelimeler önemli hale geldi.

Her İçerik Hit Getirir mi?
Her içeriğin hit getireceği bir durum mümkün değildir. Bu süreçte ufak bir hesaplama yaparak hazırlayacağınız içeriklerin ziyaretçi sayısına nasıl bir etkisi olacağını görelim. 100 blog içeriği hazırladınız. Bu içeriklerden 60 tanesi ilk 3’te yerini aldı. 60 içerikten her biri günde 30 kişi tarafından okunuyor. Bu 60 içerik size günde 1800 yeni ziyaretçi getirecektir. Yapılan hesaplama tamamen varsayımlar üzerindendir. Herhangi bir garantisi bulunmamaktadır. Hazırladığınız içeriklerin aranma hacimlerine göre değişkenlik gösterecektir.
İçerikler Arama Sonuçlarında Nasıl Sıralanır?

İçerikler Google algoritmalarına göre arama sonuçlarından sıralanmaktadır. Herkes tarafından bir fikir ve iddia ortaya sürülse de bu sıralama kriterleri kimse tarafından net olarak bilinmemektedir. Bizler ise tecrübe ettiğimiz kadarı ile sıralamalar yapılırken hangi kriterlerin yüksek oranda bu sıralamalara etki ettiğini sizler ile paylaşmak istedik.

Title ve Description Etkeni
Google öncelikle o sayfanın içeriği hakkında bilgi almak için Title ve Description etiketlerini baz almaktadır. Eğer ki her içeriğiniz için alakalı bir Title / Description oluşturmaz iseniz 10. Sırada yer alacağınıza 38. Sırada (Örnektir) yer alabilirsiniz.
İçeriğin Kalitesi
İçeriğin kalitesi Google tarafından ölçülemez diye bir savunma olmasına rağmen bizce ölçülebilir olduğunu düşünüyoruz. Bu ölçümler ziyaretçinin sayfada kalma süresi, sosyal medya etkileşimi, yorum yazma gibi kriterler ile bir ortalama değer çıkartılabilir. İçeriğin kalitesi ise sıralamada ileriye yönelik durumunuzu belirler. Örneğin sıralamaya 5. Sıradan giriş yaptı iseniz içeriğiniz kaliteli ise üst sıralara yeterli değil ise yavaş yavaş alt sıralara doğru gitmenize neden olacaktır.
Kategori Otoritesi
Kategorinin sahip olduğu otorite alt sayfaların da seo açısından güçlü olmasını sağlar. Bu nedenle gördüğünüz birçok internet sitesi kategori bazlı seo çalışmaları yaparak kategori altındaki içeriklere de bu çalışmanın yansımasını amaçlar.
İçerik Nasıl Seo Uyumlu Hale Getirilir?

İçeriğin seo uyumlu olması için şu kurallara dikkat edebilirsiniz;
– Makaleniz en az 400+ kelimeden oluşmalıdır.
– Makale içerisinde h1-h2-h3 etiketilerine yer vermelisiniz.
– Başlık anahtar kelimeyi içermelidir.
– İçerik konusu hakkında detaylı ve okuyucunun işine yarayacak bilgiler bulundurmalıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?