0850 303 79 53
tr
Sosyal Medya Hesaplarımız

Seo Çalışmalarında En Çok Verim Alacağınız İçerik Türleri

31 Mayıs 2019
Seo Çalışmalarında En Çok Verim Alacağınız İçerik Türleri

SEO çalışmaları yaparken, size en çok geri dönüşüm sağlayacak olan içerik türlerine yatırım yapmanız ve odaklanmanız, bu çalışmalardan alacağınız geri dönüşümleri artırmanıza yardımcı olur. Doğru içerik türleri üzerinde çalıştığınızda, sitenizdeki SEO çalışmalarını daha bir şekilde desteklemiş olarak, sayfalarınızın daha iyi bir şekilde arama motorlarında indekslenmesini sağlarsınız.

Öncelikle SEO çalışmaları yaparken doğru içerik türlerine odaklanmanızın size ne gibi getiri sağlayacağını ele alalım:

  • Daha yüksek yatırım getirisi: SEO çalışmaları sırasında size geri dönüşüm sağlayan içeriklere yatırım yaptığınızda, yatırım getiriniz de bir o kadar yüksek olacaktır.
  • Diğer stratejilerinizi de desteklersiniz: Sosyal medya, e-posta pazarlama, video pazarlama gibi farklı stratejilerinizi de bu içeriklerle beslemiş olursunuz.
  • Online görünümünüzü çeşitlendirirsiniz: Online görünürlüğünüzü çeşitlendirmek, farklı kanallar üzerinden trafik ve geri dönüşüm edinmenize yardımcı olur.
  • Rekabeti kolaylaştırır: Sektörüdeki rekabetten sıyrılmak ve rakip firmaların önüne geçmek için de etkilidir.
  • Maliyetleri düşüktür: Doğru stratejiler belirlendiğinde içerik üretimi ve bu içeriklerden edinilecek organik trafikler maliyetlerinizi de düşürür.

Hangi içerik türleri SEO çalışmaları için etkilidir?

SEO çalışmaları yaparken kullanabileceğiniz birçok farklı içerik türü bulunuyor. Tüm bu içeriklerin hepsine yatırım yapmanız ve zaman ayırmanız mümkün olmayabilir; bu nedenle de sizin için en uygun ve en doğru olduğunuz içerikler üzerine odaklanmanız, ilk etapta daha doğru bir yaklaşım olacaktır..

Blog yazıları

Blog yazıları, SEO çalışmaları için en etkili içerik türlerinden biridir. Birçok farklı konuya yer verebileceğiniz gibi doğru kategorizasyonların yapılması, farklı konu başlıkları üzerinden organik trafik alınmasını kolaylaştırır.

Bununla beraber farklı blog yazılarında farklı anahtar kelimelere odaklanarak, kullanıcıların yaptıkları arama sorgularına yanıt verebilir ve bu anahtar kelimeler üzerinden sitenize trafik çekebilirsiniz. Aşağıdaki rehberlerimizden, blog yazımı ile ilgili daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Daha önce ki makalemizde bahsettiğimiz üzere SEO İÇİN UYGUN MAKALE GİRİŞİ NASIL YAPILMALI? konumuza göz atabilirsiniz.

İnfografikler

İnfografikler birçok açıdan size katkı sağlayabilir. Etkileşim yaratmak, farklı kaynaklardan link almak ve SEO çalışmaları bunların başında geliyor. İnfografikler, birden fazla bilgiyi beraberinde sunarken, görsel ve grafik tasarımları nedeniyle kullanıcıların da daha fazla ilgisini çeken içerik türlerinden biri.

Şirketinizle ilgili bilgileri, yıllık ya da dönemsel periyotlarda takipçilerinizle paylaşabileceğiniz gibi bu içerikler, dijital yayıncılara göndererek onlardan link almaya da çalışabilirsiniz.

Şirketle ilgili içeriklerin yanı sıra sektörel bilgi paylaşımları da yaparak da hem tüketicileri bilgilendirebilir hem de dijital yayınlarla bu içerikleri paylaşarak bilgilendirme yapabilir ve onlardan link alabilirsiniz. Doğru anahtar kelimeleri kullanmak ve infografiklerin yer aldığı sayfalarda bu grafik çalışmalarındaki bilgilerin yer aldığı metinler de hazırlamanız, arama motorları üzerinden de organik trafik almanıza yardımcı olur.

Rehber içerikleri

SEO çalışmaları yaparken size fayda sağlayacak içerik türlerinden biri de rehber içerikleridir. Rehber içerikleri, bir ürünün kullanımından, sektörle ilgili yapılması ve bilinmesi gereken konulara kadar geniş bir yelpazeyi kapsayabilir. Bu içerik türlerinin amacı, belli bir konu üzerinde kullanıcılara eğitici bilgiler sunmaktır. Bu rehber içeriklerinde, anahtar kelime seçimlerinizde arama hacmi yüksek kelime gruplarını seçmeniz, bu konular üzerinde bilgi almak isteyen kullanıcılara ulaşmanızı sağlar. Bu sayfalar üzerinde ilgili sayfalara yönlendirmeler yapmanız da, gelen trafiği geri dönüşüme çevirmenize yardımcı olur.

Videolar

Videolar, son yıllarda en çok geri dönüşüm sağlayan içerik türlerinden biri ve SEO çalışmaları için de etkisi olduğu için bu listemizde de yer alıyor. Videolar, görsellik ve dikkat çekicilik olarak daha ön planda olduğu ve kullanıcıları bir metni okumaya zorunluğu bırakmadığı için kullanıcılar tarafından daha çok tercih ediliyor.

Video içerikleri hazırlamak ve mesajlarınızı videolar ile iletmek geri dönüşümlerinizi önemli şekilde artırır. SEO konusunda ise yapabileceğiniz bazı çalışmalar ve bilmeniz gereken birkaç nokta bulunuyor.

Daha önce ki makalemizde bahsettiğimiz üzere ETİCARETDE ÜRÜN VİDEO TANITIMLARININ ÖNEMLİ KONUMU konumuza göz atabilirsiniz.

Video platformları üzerindeki videolar, Google üzerindeki arama sonuçlarında da listeleniyor. Özellikle Youtube videoları, ilgili arama sonuçlarında üst sıralarda görünüyor. Youtube videolarınızda doğru SEO çalışmaları yapmak, bu arama sorgularına yanıt verecek içerikler oluşturmanıza yardımcı olur.

Bunun yanı sıra blog yazılarınıza ya da web sitenizde ilgili sayfalar üzerine videolar eklemeniz, bu sayfaların içerik değerini artıracağı için sayfa kalitesini artırarak, bu sayfaların daha iyi bir şekilde indekslenmesini de sağlar.

Son olarak, video içeriklerinizde belli bir konuyu anlatıyorsanız, blog bölümü üzerinde videoyu eklemenin yanı sıra videonun içerisinde anlatılan bilgilerin özet ya da tam metnini paylaşmanız da SEO çalışmaları konusunda size ekstra getiri sağlayacaktır.

Ürün inceleme yazıları / videoları

Ürün inceleme içerikleri, SEO çalışmaları için oldukça etkilidir. Özellikle e-ticaret sitenizdeki ürünleri inceleyerek, onların tanıtımlarını yapan yazılar hazırlamanız, arama motorları üzerinde bu ürünleri arayan kullanıcıların ekstra bilgilere ulaşmalarını sağlar. Tüketiciler internetten bir ürünü satın almadan önce detaylı ürün araştırmaları yapar. Onlara bu inceleme içerikleriyle değerli bilgiler sunabilir ve onları, ürünü sizin sitenizden satın almaları için yönlendirerek, onların satın alma kararlarını etkileyebilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?