0850 303 79 53
tr
Sosyal Medya Hesaplarımız

SEO PowerSuite Kullanımı

06 Ağustos 2020
SEO PowerSuite Kullanımı

SEO PowerSuite SEO aracı sayesinde artık size en yakın rakipleri belirleyecek ve en iyi SEO sonuçları için çalışmalara başlayabileceksiniz.

  • Ana Rakiplerinizi Keşfedin
  • Rakiplerinizin Hedeflediği Anahtar Kelimeleri Öğrenin
  • Rakiplerin Sıralamalarını Takip Edin
  • Rakip Trafik Analizi Gerçekleştirin
  • Rakiplerinizin Backlinklerini Analiz Edin

Çoğu zaman, bazı rakipler arama sonuçlarında sizden daha yüksek sıralamaya sahip olurlar. Peki, rakip arama trafiğini, kullanıcılarını ve dönüşümlerini gözden geçirmek için güçlü bir silahınız olsaydı? SEO PowerSuite SEO araçları, bu verilere ulaşmanıza ve kendi SEO stratejiniz için rekabetçi analiz gerçekleştirmenize izin verirAyrıntılı bir rakip analizi muhtemelen kaçırdığınız trafik getiren anahtar kelimeleri tespit etmenize ve site içi SEO‘nuzu geliştirmenize yardımcı olacaktır. İlk olarak, hemen rakiplerinize göz atın, rakiplerinizin sıralama elde ettiği anahtar kelimeleri bulun ve onlara organik trafik getiren şeylerin çoğunu yakından inceleyin.

Rekabet ortamını anlamak için yapmanız gerekenler ise aşağıda adım adım gösterilmiştir.

Rakiplerinizi Belirleyin

SEO PowerSuite Rank Tracker rakipleri keşfetmek ve izlemek için kullanışlı bir araçtır.

  1. Rank Tracker aracını çalıştırın. Siteniz için bir proje oluşturun, en iyi anahtar kelimelerinizi doldurun, hedef arama motorlarınızı seçin. Araç sitenizin organik sıralamalarını yeni girdiğiniz anahtar kelimeler için analiz ederken bir süre bekleyin.
  2. Preferences > Competitors kısmına gidin ve Suggest seçeneğine tıklayın.

2. Adım: Analytics ve Console Entegrasyonu

3. Adım ve Diğerleri

Araç, 3. adımdan sonra sizden hangi arama motorları için analiz yapması gerektiğini belirtmenizi ve anahtar kelimeleri girmenizi istiyor. Bunları tamamladıktan sonra projeyi oluşturmuş oluyorsunuz.

Sıralama denetleyicisi, projenize yeni kopyaladığınız hedef anahtar kelimeleri çekerek bunlar üzerinde rakip araştırmaları yapar. Anahtar kelimeleri girmek bundan dolayı çok önemli.

Sol tarafta yer alan Competitor Research menüsüne tıklarayak size en yakın rakiplerinizi tespit edebilirsiniz.

Şu andan itibaren, sıralamaları her kontrol ettiğinizde, rakip sıralamaları güncellenerek bir anahtar kelime sıralama geçmişi oluşturacaktır.

Alan Adına veya Konuya Göre Rakiplerinizi Belirleyin

Alan adlarına, konuya veya en üst sıralardaki sayfalara göre rakiplerinizin kim olduğunu bulabileceğiniz Competitor Research adında bir modül vardır.

  1. Domain Competitors size en iyi rakiplerin listesini vermektedir. Bunları cihazlara, masaüstü cihazlara veya mobil cihazlara, tercih edilen arama motoruna veya konuma göre yeniden kontrol edebilirsiniz.

Burada, rakiplerinizin araştırılan anahtar kelimelerle ay boyunca çizdiği tahmini organik trafiği elde edersiniz. Kesişme seviyesini görebilir, benzersiz anahtar kelimelerinizi ve rakiplerin anahtar kelimelerini bulabilirsiniz. Keyword Gap alt modülü ile bunları daha ayrıntılı bir şekilde araştırabilirsiniz.

  1. Topic Competitors kısmına gidin, ilk anahtar kelime listenizi girin ve Search butonuna basın. Alan adına veya tam bir URL’ye göre aramayı belirtin. Böylece belirli nişte rakiplerinizin kim olduğuna dair öneriler alırsınız.
  1. Rakiplerinizin en iyi sayfalarını kontrol etmek isteyebilirsiniz. İlgili alt modüle rakip alan adını girin, tam URL veya alan adı ve/veya alt alan adlarına göre analiz etmeniz gerekip gerekmediğini seçin. Verileri gerekli parametrelere göre almış olursunuz: organik trafik, organik trafik değeri, organik anahtar kelimeler, backlinkler vb.

Analiz edilen siteyi izlemek için ilgili + butonuyla veya araştırılan rakibin alan adına sağ tıklayarak bir rakip olarak takip etmeyi düşünebilirsiniz.

Dilerseniz Keywords yazan yerin üzerine gelip büyüteç simgesine tıklayarak ilgili URL’in hangi kelimelerde sıralama aldığınıda bulabilirsiniz. Bu size inanılmaz bir hazine verecektir. 🙂

Zorluğu Değerlendirin ve Rakiplerinizin İstatistiklerini Filtreleyin

Artık en iyi rakiplerinizin listesi gibi değerli bir bilgiye sahip olduğunuza göre, çevrimiçi rekabetinizi daha iyi anlamak için genel SEO istatistiklerini toplayabilirsiniz. Böylece organik aramada onları geride bırakma şansınızı artırmış olursunuz.

  1. Domain Strength modülünün yardımıyla, rakip araştırması için aşağıdaki SEO istatistiklerini toplayabilir ve karşılaştırabilirsiniz:
    • Alan adı yaşı
    • Alexa sıralaması ve trafik tahmini
    • IP adresi ve ülke
    • Büyük arama motorlarında dizine eklenen sayfa sayısı
    • Backlink sayısı
    • Sosyal medya popülerliği

Show Competitors butonuna tıklayarak tüm rakiplerinizi ekleyebilir, karşılaştırmaya başlayabilirsiniz.

Analiz araçları, ne kadar güçlü olduklarını belirlemenize yardımcı olmak için araştırılan rakipleri de puanlayacaktır.

Organik arama, ücretli yönlendirmeli arama vb. (Google Analytics’e göre) dahil olmak üzere sitenizin ne kadar trafik aldığını görmek için aracın trafik tahmincisi raporunda gezinin:

Anahtar kelimelerinizin sıralama zorluklarına bakarak SEO rekabetinizi gözden geçirmek için Target Keywords > Rank Tracking kısmına gidin, herhangi bir anahtar kelimeyi tıklayın ve anahtar kelime listenizdeki Keyword Difficulty modülünü inceleyin:

Burada, belirli bir anahtar kelime için en iyi 10 rakibi görebilirsiniz. Rakiplerin link profilleri, niyetleri ve alan adı otoritesi gibi önemli ölçütleri analiz edebilirsiniz.

Rekabet Analizine Dayalı Anahtar Kelime Fikirleri Alın

Şimdi rakip araştırması yapma ve en iyi rakiplerinizin organik aramada şu anda sıralama elde ettiği anahtar kelimelere el atma zamanı.

  1. Şu anda rakiplerinizin sıralama elde ettiği SEO anahtar kelimelerini araştırmanıza yardımcı olan bir anahtar kelime casus aracı vardır.
    1. Rakiplerinizin anahtar kelimelerini görmek için Rank Tracker aracını çalıştırın ve siteniz için bir proje oluşturun.
    2. Keyword Research > Ranking Keywords kısmına gidin, arama kutucuğuna rakiplerinizden birini ekleyin, Desktop veya Mobile sıralama arasında bir seçim yapın ve Search butonuna tıklayın. Rakiplerinizin anahtar kelimeleri listesinin yanı sıra, bu

URL için anahtar kelime sayısını, potansiyel trafiği ve SERP özelliklerini de almış olursunuz:

  1. SEO PowerSuite aynı zamanda gizli anlamsal indeksleme prensipleri ve üst düzey rakipleriniz tarafından yönlendirilen anahtar kelimeleriniz için TF-IDF analizini çalıştırır.

TF-IDF, daha geniş belgeler için bir anahtar kelimenin bir sayfada ne kadar sık göründüğünü belirtir.

Panik yapmayın, karmaşık hesaplamaları kendi başınıza yapmak zorunda değilsiniz. Hedef anahtar kelimeleriniz için en üst sıradaki sayfaları analiz eden ve sık kullanılanları arayan TF-IDF aracını deneyebilirsiniz. Bunlar, semantik arama döneminde sayfalarınızın alaka düzeyini (ve dolayısıyla sıralamaları) yükseltmenize yardımcı olacak konuyla ilgili terimler ve kavramlardır.

Rekabetçi araştırmaya başlamak için Rank Tracker uygulamasını başlatın ve siteniz için bir proje oluşturun. Keyword Research > TF-IDF Explorer kısmına gidin. Mevcut birkaç rekabetçi analiz aracından Competition TF-IDF Explorer seçeneğini seçin, çekirdek anahtar kelimelerinizi yapıştırın, anlamsal analizi daha kesin hale getirmek için negatif anahtar kelimeleri hariç tutun ve Search butonuna basın.

Bu şekilde, yalnızca rastgele bir anahtar kelime listesi almazsınız. Arama motorları için önemli ve alakalı görünen semantik olarak bağlı ifadelerin bir listesini alırsınız. Bu tür güncel kavramları bir araya getirerek bir içerik stratejisi oluşturabileceksiniz.

  1. Bir Google anahtar kelime aracı alternatifi arıyorsanız, Rank Tracker milyonlarca anahtar kelime önerisi için yerleşik bir Google Ads Keyword Planner özelliğine sahiptir. Tek yapmanız gereken şu şekildedir:
    1. Rank Tracker aracını çalıştırın ve siteniz için bir proje oluşturun.
    2. Keyword Research > Keyword Planner > Google Ads Keyword Planner yolunu takip edin ve anahtar kelimelerinizi girin.

Rank Tracker’ın organik trafiği analiz etmek için 23 aracı olduğunu unutmayın. Daha fazla anahtar kelime fikri ortaya çıkarmak için bunlardan herhangi birini kullanabilirsiniz.

  1. Artık gerekli anahtar kelime gruplarını Rank Tracking modülüne taşıyabilir ve rakiplerinin yanında sıralamalarını izlemeye başlayabilirsiniz.
  2. Her şeyden önce, Keyword Research kontrol panelinde izlemek istediğiniz anahtar kelimeleri veya anahtar kelime gruplarını belirleyin, sağ tıklayın ve Move Selected Keyword(s) seçeneğini seçin.
  3. Ardından Target Keywords > Rank Tracking kısmına gidin ve kontrol panelinin üst bölmesinde yer alan Show Competitors seçeneğine tıklayın. Daha önce hiç rakip eklememiş durumdaysanız, Manage Competitors seçeneğini tıklayarak bunu yapın.
  4. Ardından rakiplerinizin sıralamalarını takip edebilirsiniz.

Hedeflenen SERP Alanını Analiz Edin

Artık bir rakip listesine ve en iyi anahtar kelimelerin bir listesine sahip olduğunuza göre, Google arama sonuçları alanına bakmanın ve ne tür bir ortamda rekabet ettiğinizi öğrenmenin zamanı gelmiş demektir.

Rank Tracker aracında, Google SERP Features adını taşıyan SERP türlerini ve değişikliklerini izleyerek bir SEO SERP analizi gerçekleştirmenize yardımcı olan çok kullanışlı bir özellik vardır.

Tek yapmanız gereken, rakip aracında siteniz için bir proje oluşturmak ve Target Keywords > Rank Tracking kısmına gitmektir. Kontrol panelindeki herhangi bir sütuna tıklayın ve Google SERP özellikleri kutusunu işaretleyin. Böylece diğer sütunlarla birlikte görünecektir.

Bu verileri kullanarak şunları yapabilirsiniz:

  • Sitenizin halihazırda hangi SERP özelliklerinde olduğunu görebilirsiniz.
  • İzlediğiniz anahtar kelimeleri için hangi özelliklerin bulunduğunu görebilir ve en iyi arama trafiği fırsatına sahip olabilirsiniz.
  • SERP özelliklerinden hangilerinin rakipleriniz tarafından değerlendirildiğini kontrol edebilirsiniz.

Bir rakibin birden fazla anahtar kelime için çeşitli SERP özelikleri elde ettiğini mi görüyorsunuz? Biraz SEO araştırması yapın ve içeriklerine, meta etiketlerine, yapılandırılmış verilere ve linklere daha yakından bakın. Tüm bu bilgiler, bu SERP alanlarını kullanma şansınızı tahmin etme konusunda size yardımcı olacaktır.

Ayrıca, sitenizin sayfalarını çeşitli arama sonucu türleri için nasıl optimize edeceğiniz ve potansiyel müşterileriniz için daha görünür hale nasıl geleceğiniz konusunda size bir fikir verecektir.

Rakiplerinizin Sitelerini Nasıl Yapılandırdıklarını Kontrol Edin

Tüm rekabetçi anahtar kelimelerin listelerini aldığınızda onları kullanarak yeni sayfalar oluşturmak isteyebilirsiniz. Bu sayfaların mevcut site yapınıza iyi uymasını sağlamak için rakiplerinizin sitelerini nasıl düzenlediklerine göz atmanız gerekecektir.

SEO PowerSuite’in rekabet aracı WebSite Auditor, herhangi bir sitenin yapısını grafik olarak görselleştirme potansiyeline sahiptir. Böylece sayfaları toplamak ve daha sonra bunları analiz etmek için haftalar harcamak zorunda kalmazsınız.

WebSite Auditor uygulamasını başlatın. Herhangi bir site için yeni bir proje oluşturun. Site Structure > Visualization yolunu takip edin ve etkileşimli grafiği incelemeye başlayın.

Rakip aracı tarafından toplanan ve işlenen verileri kullanarak şunları yapabilirsiniz:

  1. Rakiplerinizin en önemli açılış sayfalarına bakabilirsiniz.
  2. Tıklama derinliğini analiz edebilirsiniz.
  3. Yetim sayfalara bakabilirsiniz.
  4. Dahili PageRank dağılımını kontrol edebilirsiniz.

Rekabet izleme sonuçlarını analiz ettikten sonra kendi sitenizin yapısını nasıl iyileştireceğinizi düşünmelisiniz.

Rakiplerin Site İçi Optimizasyonunu ve İçerik Metriklerini Kontrol Edin

Rakip sayfaların site içi optimizasyonunu analiz ederek elde ettiğiniz bilgileri kullanıp kendi açılış sayfanızı iyileştirmeyi başarabilirsiniz.

Bu adım için SEO PowerSuite’in rakip analiz araçları WebSite Auditor ve onun Content Analysis modülünü kullanabilirsiniz. Belirli terimler için en iyi sonuçlarda yer alan sayfalara dayanarak, belirli bir sayfayı hedef anahtar kelimeleriniz için optimize etmek için ihtiyacınız olan tüm bilgileri bulabilirsiniz.

Ayrıca, TF-IDF formülünü temel alarak içeriğinizi daha kapsamlı ve konuyla alakalı hale getirmek için geliştirmelerle ilgili öneriler alabilirsiniz. Kontrolleri başlatmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  1. WebSite Auditor uygulamasını başlatın ve siteniz için bir proje oluşturun.
  2. Content Analysis kısmına gidin ve optimize edeceğiniz bir açılış sayfası seçin. Hedef anahtar kelimelerinizi girin ve hedef arama motorunuzu seçin. Ayrıca nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız önce ana sayfanızı optimize etmek iyi bir fikirdir.
  3. WebSite Auditor analizi tamamlandıktan sonra herhangi bir hata veya uyarı olup olmadığını görmek için soldaki önemli içerik optimizasyonu faktörlerini kontrol edin.
  1. Eğer herhangi bir Error veya Warning durumu varsa, bu faktörlerden birini seçin ve SEO’nun bu özel yönüyle ilgili rakipleri takip etmek için Competitors sekmesine gidin. Farklı rakiplerin anahtar kelimeleri kullanma yöntemleri arasında somut bir tutarsızlık varsa ve sayfadaki stratejinizi neye dayandırmanız gerektiğini bilmiyorsanız referans olarak “Competitor avg.” kısmını kullanmak iyi bir fikirdir.
  2. Geleneksel anahtar kelime kullanım faktörlerinin ötesine geçmek için, bazı anlamsal arama motoru optimizasyonu değerlerine bakabilirsiniz. Konusal olarak alakalı terimleri (hem tek hem çok kelimeli) keşfetmek ve bunları, kullanan rakiplerin sayısına göre sıralamak için WebSite Auditor aracının TD-IDF kontrol paneline göz atın. Öneri sütunu, rakiplerin 5 veya daha fazlasının sayfalarında görünen her terim için kullanım tavsiyesi sunacaktır.

Bu önerileri WebSite Auditor aracının Content Editor özelliğini kullanarak uygulayabilir ve sayfanızı doğrudan bu özellik sayesinde düzenleyebilirsiniz.

Rakip Backlinkleri Kontrol Edin

Backlink denetimi ve araştırması rekabetçi analizde çok önemli bir adımdır. Rakiplerinizin backlink profillerini tam olarak anladığınızda kendi etkili link stratejinizi oluşturabilirsiniz. Bununla birlikte güçlü bir link profili oluşturmak için gereken süreyi tahmin edebilir ve rakiplerinizin profillerinde değerli backlink fırsatlarını tespit edebilirsiniz.

Başka bir deyişle, rakiplerin backlinklerini bulmanız ve ne kadar iyi olduklarını analiz etmeniz gerekir. Analizin bu kısmı için SEO PowerSuite’in backlinkler için oluşturulmuş rekabet aracı SEO SpyGlass’ı kullanabilirsiniz. Birçok backlink SEO aracından farklı olarak, en büyük ve en taze backlink dizinlerinden birine sahiptir. Bununla birlikte yeni backlinkleri diğer araçlardan daha hızlı bir şekilde bulur.

  1. SEO SpyGlass uygulamasını başlatın ve siteniz için yeni bir proje oluşturun.
  2. Domain Comprasion modülüne gidin ve Add Domains seçeneğine tıklayın. Açılan pencerede, yeni keşfetmiş olduğunuz rakiplere ait sitelerin URL’lerini girin. Ücretsiz sürümünde 2, SEO SpyGlass Professional sürümünde 5 ve Enterprise sürümünde 10 rakibin backlinklerini izleme imkanınız vardır

Rakip izlemenin bu adımında, backlink profiliniz ile rakiplerinizin backlink profillerinin ayrıntılı bir karşılaştırmasını göreceksiniz. Burada, belirli bir rakibi sizden daha güçlü yapan şeyin ne olduğunu keşfedebileceksiniz.

Rakiplerinizin toplam backlink sayısına (özellikle dofollow olanlara) ve link veren alan adlarına, InLink sıralamanızı büyümesine ve link profilinizdeki IP’lere ve C-bloklarının çeşitliliğine odaklanın. Linkli sayfalarınızı keşfedin ve metin çeşitliliğini ekleyin.

Rakiplerinizin backlinklerini sizinkiyle karşılaştırdıktan sonra, backlink stratejinizi nereye yönlendireceğiniz konusunda net bir anlayışa sahip olmalısınız.

Kaliteli backlinklerin oluşturulması zaman alır. Bu nedenle rakiplerinizi geride bırakma konusunda ciddiyseniz uzun vadeli bir taahhüt ortaya koymalısınız. SEO SpyGlass backlink denetleyicisinde yer alan ve link kurma çabalarınızda size büyük zaman kazandıracak Link Intersection panosu ile işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

  1. Link Intersection kontrol paneline gidin ve Potential backlink alan adları kısmına göz atın. Bu, rakiplerinize link veren ancak sitenize link vermeyen siteler için filtrelenmiş bir görünümdür. Görünümü her bir alan adını yönlendiren site sayısına göre sıralamak için Projects sütununun başlığına tıklamanız yeterli olacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?