0850 303 79 53
tr
Sosyal Medya Hesaplarımız

Sevgililer Günü’nü Satışa Çevirin

05 Şubat 2019
Sevgililer Günü’nü Satışa Çevirin

Her yıl olduğu gibi Sevgililer Günü yine satış artırma kampanyaları için ideal bir zaman. Yılın ilk özel günü olması nedeniyle yılbaşından sonra durgun geçmiş olabilecek ilk haftaları biraz hareketlendirmek için bu dönem, farklı kampanyalarla müşteri kazanmak ve satış artırmak için önemli. Sevgililer Günü kampanyaları, yeni hedef kitlelere ulaşmanıza da yardımcı olabileceği gibi mevcut müşterilerinizin de tekrar sitenizden alışveriş yapmalarını sağlayabilirsiniz.

Sevgililer Günü’nde kullanabileceğiniz satış artırma kampanyaları arasında birçok farklı alternatif bulunuyor. Bu kampanyalarla ürünlerinizi farklı şekillerde öne çıkartabilir ve farklı pazarlama çalışmaları yapabilirsiniz.

İki ürün alanlar için kampanyalar

Sevgililer Günü, çiftlere özel bir gün olduğu için yapabileceğiniz kampanyalarından biri, iki ürün alımlarında bir indirim sunmak olabilir. Sevgililer Günü’nde sevdikleri için hediye alan kişilere ikinci bir ürün alımlarında indirim sunarak, aynı zamanda kendileri için de bir ürün satın alma fırsatı sunabilirsiniz. Aynı zamanda ikinci ürünün indirimli olması tüketicinin, kendi için herhangi bir ürün alma fikri yoksa da bu fikrin oluşmasına zemin hazırlayacağı için geri dönüşümlerinizi artırmanızı sağlayabilir.

E-posta kampanyaları

Satış artırma kampanyaları arasına e-posta çalışmalarınızı da dahil edebilirsiniz. Bu özel gün için fırsat ürünlerinizle ilgili e-posta kampanyaları düzenleyebilir, abonelerinizi bu indirimlerden haberdar edebilir ve abone listelerinizi kategorize ederek, bu kullanıcılara daha kişiselleştirilmiş kampanyalar ve fırsatlar sunabilirsiniz.

E-posta pazarlama çalışmaları, bu tür özel gün ve fırsat dönemlerinde satış artırma kampanyaları arasında etkili bir role sahiptir.

Sosyal medya hesaplarınızı günün temasına uygun hale getirin

Sevgililer Günü’nün yaklaşmasına yakın dönemlerde sosyal medya hesaplarınızı bu günün temasına uygun bir hale getirerek, takipçilerinizi kampanya ve fırsatlardan haberdar edebilirsiniz. Sevgililer Günü ile ilgili içerik, video ve fotoğraf paylaşımlarının yanı sıra e-ticaret sitenizdeki kampanyalı ürünlerle ilgili reklam çalışmaları yaparak satış artırma kampanyaları düzenleyebilir ve bu platformlar üzerinden yeni kitlelere ulaşabilirsiniz.

Sosyal medyada Sevgililer Günü ile ilgili yarışmalar düzenleyin

Tüketicilerle etkileşime geçmek ve onları e-ticaret sitenize yönlendirmek için sosyal medya yarışmaları düzenleyebilirsiniz. Bu yarışmaların konseptinde en güzel Sevgililer Günü hikayesi, fotoğrafı paylaşımları gibi konuları ele alabilir ve yarışmayı kazananlara hediyeler verebilirsiniz. Bu tür etkileşim yaratacak yarışmalarla aynı zamanda diğer kampanyalarınızı da duyurabilirsiniz.

Adwords reklamları hazırlayın

Satış artırma kampanyaları için en etkili yöntemlerden biri de Adwords kampanyaları hazırlamak olacaktır. Tüketiciler bu özel günde sevdikleri için hediye arayışı yapmak için arama motorlarını kullanacaklardır ve siz de Adwords kampanyalarınızla satışlarınızı artırmak için çalışmalar yapabilirsiniz. İndirimli ürünleriniz ya da fırsatlarınızla ilgili sayfalarınıza yönlendirme yapabileceğiniz gibi, tüketicilerin bu dönemlerde sık kullandıkları anahtar kelimeler üzerine de reklamlar verebilirsiniz. Bu sayede tüketicilere ulaşabilir ve onları e-ticaret sitenize çekerek satışlarınızı artırmak için çalışmalar yapabilirsiniz.

Son dakika hediye öneri içerikleri hazırlayın

Birçok özel günde olduğu gibi Sevgililer Günü’nde de bazı tüketiciler hediye alma işini son günlere bırakacaktır ve bu noktada da hediye alternatiflerine ihtiyaç duyacaktır. Satış artırma kampanyaları arasına bu blog içeriklerini de dahil edebilir ve sosyal hesaplarınızda son dakika hediye önerileri paylaşarak tüketicilere ürün alternatifleri sunabilirsiniz.

Bu içeriklerinize sosyal mecralar üzerinde reklamlar vererek, daha geniş kitlelere ulaşılmasını da sağlayabilirsiniz.

Birbiriyle uyumlu ürünlerde bundle çalışmaları yapın

Sepet ortalamasını artırmak ve tüketicilerin daha fazla harcama yapmalarını sağlamak için kullanabileceğiniz satış artırma kampanyaları arasında bundle (paket) ürünler de yer almakta. Biribiriyle uyumlu olabilecek ürünleri bir paket haline getirerek ve bu iki ürünün fiyatında belli oranda bir indirim sağladığınızda tüketicilerin bu ürünleri beraber almak için daha fazla sebebi olur.

Birbiriyle uyumlu paket ürünler tüketicilere daha cazip geldiği için satış artırma kampanyaları düzenlerken bu seçeneği de göz önünde bulundurmanız, geri dönüşümlerinizi ve ortalama sepet tutarınızı artırmanıza da yardımcı olur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?