0850 303 79 53
tr
Sosyal Medya Hesaplarımız

Yeni Siteye Url Yönlendirmesi Nasıl Yapılır?

09 Mayıs 2018
Yeni Siteye Url Yönlendirmesi Nasıl Yapılır?

Yeni Siteye Url Yönlendirmesi Nasıl Yapılır?

 

Bir yönlendirme, bir web sayfasının belirli bir URL ziyaret edildiğinde farklı bir URL’ye dönüşür. Örneğin, bir kullanıcı tarayıcılarında “website.com/page-a” adresini ziyaret edilir ve bunun yerine “website.com/page-b” adresine yönlendirilir. Bu, belirli bir sayfayı yeni bir konuma yönlendirmek, bir sitenin URL yapısını değiştirmek, “www” ı kaldırmak isteniyorsa bu çok kullanışlı sayılmaktadır. URL’nin bir kısmını, hatta kullanıcıları başka bir web site yönlendirme durumu yapılmalıdır. (Sadece birkaçını belirtilmelidir).

 

Örneğin web sitesi yeni taşınmış ve eskisini kapatılmak isteniyor. Ancak eski sayfadan tüm bu sayfaları istenmediği için 404 no’lu Korku Veren bulmak istenmez. İhtiyaç olan şey, yeni sitedeki aynı içeriğe yönlendirme yapmak için kullanılan eski bağlantılar içindir.

 

HTTP Yanıt Kodları

 

Her zaman bir URL girildiğinde veya tarayıcıdan bir istekte bulunduğunda Köprü Metni Aktarım Protokolü’nü (HTTP) kullanılır. Bir bilim kurgu filme site film için gerçekten iyi bir isim gibi görünse de aslında bir sunucudan CSS, HTML ve görüntü gibi varlıkları talep edildiği süredir. Bir istek gönderdikten sonra, bu varlıklar ” buradayım, hadi gidelim” gibi bir cevap verecektir. (Yanıt kodu). Birçok farklı türde HTTP yanıt kodu vardır, en tanıdık belki de 404; web sayfaları 404 durumuyla yanıt verebilir, ancak ister resim ister başka bir varlık olsun, istenilen diğer varlıklar da olabilir.

 

HTML Durumları

 

Belki başka bir URL’ye yönlendirmenin en basit yolu Meta Yenileme etiketidir. Bu yöntem bir web sayfasına yönlendirmenin en kolay yolu olsa da birkaç dezavantaj vardır. W3C’ye göre, Meta yenileme etiketi ile garip olan bazı tarayıcılar var.

 

Apache Durumları

 

Bir web sayfasını yeniden yönlendirme durumu en yaygın yöntemi belki de bir Apache web sunucusundaki bir .htaccess için belirli kurallar eklemektir. Sunucunun her şeyle ilgilenmesine izin verilebilir.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?