0850 303 79 53
tr
Sosyal Medya Hesaplarımız

Yılbaşı için eTicaret Sitelerine Tavsiyeler

11 Aralık 2018
Yılbaşı için eTicaret Sitelerine Tavsiyeler

Yılbaşı indirimleri, e-ticaret sitelerinin yıl sonundaki gelirlerini ve satış hedeflerini tutturmada önemli bir rol oynamakta. Bu nedenle de yılbaşı indirimleri üzerinde doğru stratejileri belirlemek ve çalışmalarınızı önceden planlamanız, yılbaşı indirimlerinizden daha fazla geri dönüşüm almanıza olanak tanır.

Yılbaşı indirimleri üzerinden en yüksek geri dönüşümü alabilmek için de e-ticaret sitenizi yeni yıla optimize etmeniz ve pazarlama çalışmalarınızı gözden geçirmeniz gerekir.

E-ticaret sitenizde yılbaşı konsepti oluşturun

Sitenizi ziyaret edenleri yılbaşı alışverişlerine hazırlamak için site tasarımınızda bir takım değişiklikler yapabilirsiniz. Görsellerinizi ve site temanızı yılbaşına hazırlayabilir, başlayan kampanyalarınızı duyurabilir ya da indirimlerinizin ne zaman başlayacağına dair bannerlar hazırlayarak, ziyaretçilerinizi yılbaşı indirimlerine hazırlayabilirsiniz.

E-posta kampanyalarınızı hazırlayın

Yapmanız gereken çalışmalardan biri de e-posta pazarlama kampanyalarınızı ve içeriklerinizi hazırlamak olacaktır. E-postaların yüksek geri dönüşüm sağlaması, yılbaşı indirimlerinizin de daha fazla kişiye ulaşmasını sağlarken abonelerinizin de indirim kampanyalarınız hakkında bilgi sahibi olmasını sağlar.

Özellikle farklı hedef kitleler için farklı indirim çalışmaları yapacaksınız, e-posta pazarlama ile daha kişiselleştirilmiş tanıtımlar yaparak, ilgili hedef kitlelere ilgili indirim ve fırsatları sunabilirsiniz.

Son dakika hediyelik ürün alternatifleri yayınların

İçerik pazarlamanın gücünden yararlanarak, yılbaşı satışlarınızı artırabilir ve hedef kitlenize farklı bir kanal üzerinden farklı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Çoğunlukla tüketiciler hediye alma konusunu son dakikaya bırakır ve nasıl bir hediye alacağı konusunda fikirleri olmayabilir. Bu durumda onlara hediye ürün alternatifleri sunacak içerik çalışmaları yapmanız, blog yazıları hazırlamanız, videolarla hediyelik ürün önerileri sunmanız veya sosyal hesaplarınızda hediye alternatifi olarak alınabilecek ürünleri paylaşmanız, henüz ne hediye alacağı konusunda kararsız kalanlara fikir verecektir. Bu çalışmalarınızda kullanıcıları doğrudan ürünün satın alma sayfasına yönlendirmeniz de faydalı olacaktır.

Reklam içeriklerinizi önceden planlayın

İndirim tarihlerinize göre çıkacağınız sosyal medya ya da Adwords reklamlarınızı önceden planlamanız da bir hayli önemli. Hangi ürünlerde indirim çıkacağınızı ve bu indirimleri nasıl tanıtacağınız, hangi görselleri kullanacağınızı ve bu reklamlarda yazacağınız metinleri önceden hazırlayın. Bununla beraber herbir reklam kampanyanız için hangi platformlarda ne kadarlık bir bütçe ayıracağınızı da belirleyerek, bütçenizi iyi bir şekilde yönetmelisiniz.

Sosyal medya yarışmaları düzenleyin

Sosyal medya üzerinde yarışmalar düzenleyerek yılbaşı indirimleri hakkında tanıtım yapabilirsiniz. Takipçilerinizin ve hedef kitlenizin bu indirimler hakkında daha fazla bilgi sahibi olması ve bu fırsatların daha fazla kişiye ulaşması için bu yarışmaları düzenleyebilirsiniz. Yarışmanıza olan katılımları artırmak için farklı sosyal platformlarda da bu yarışmalarınızın tanıtımını yapabilirsiniz.

Yarışmaya olan ilginin fazla olmasını sağlamak için de yarışmanın ödülünü büyütebilir ya da birden fazla kişiye ödül verebilirsiniz. Böylelikle daha fazla katılımcıya ulaşarak, yarışmanızın daha fazla duyulmasını sağlayabilirsiniz.

Rakiplerin kampanyaların ve çalışmalarını inceleyin

Tüm firmalar yılbaşı indirimleri yapacağı için rakiplerinizin yaptığı çalışmaları takip etmeniz sizi bir adım öne çıkartacaktır. Onların yaptığı reklamları inceleyebilir, hangi platformlarda hangi ürünlere ağırlık verdiklerini araştırabilir, ne sıklıkta reklam içerikleri yayınladıklarını analiz edebilir ve yaptıkları fiyatlandırma stratejilerini inceleyebilirsiniz. Böylelikle kendi stratejilerinizi de bu şekilde geliştirebilir ve gereken durumlarda onların bir adım önüne geçecek adımları atabilirsiniz.

Ürün paketleri oluşturun

eticaret yıl başı kampanya

Yılbaşı indirimlerinize ürün paketleri (bundle) eklemeniz de satışlarınızı artırmanız ve ortalama sepet tutarını yükseltmenize yardımcı olur. Özellikle yeni yıl hediyelerinde bu tür paket hediyeler birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Hediye paketleri ile birden fazla ürünü bir araya getirerek, indirimli fiyatlar sunmanız tüketicilerin dikkatini çekecektir.

Bunun yanı sıra eğer ürün gruplarınız müsait ediyorsa, bu tür hediye paketi alternatiflerini şirketleri hedefleyerek de pazarlayabilirsiniz. Şirketlerin bir kısmı çalışanlarına hediye sunmak için bu tür hediye paketlerini tercih etmekte. Doğru hedeflemeleri yapmanız ve bu şirketlere ulaşmanız toplu olarak ürün satışı yapmanıza da yardımcı olur.

Kargo seçeneklerinizi pazarlama çalışmalarınıza dahil edin

Yılbaşı alışverişlerinde hızlı ve ücretsiz gönderiler tüketicilerin satın alma kararlarını önemli bir şekilde etkiler. Bu nedenle de yapacağınız çalışmalarda kargo hizmetlerinizi öne çıkartarak bir pazarlama aracı olarak kullanabilirsiniz. Belli bir sepet ortalaması üzerinde ücretsiz kargo sunmak ya da günün belli bir saatine kadar yapılan alışverişlerde aynı gün kargo seçeneği sunmanız tüketicilerin hoşuna gideceği gibi son dakikaya kalan alışverişlerde tüketicilerin bu hızlı gönderileri sunan firmaları tercih etmesine aracı olacaktır.

Personelinizi bu döneme hazırlayın

Yılbaşı indirimleri e-ticaret firmalarının yoğunluk yaşadığı dönemler arasındadır ve gelen talebin arttması, personel ihtiyacını doğurabileceği gibi ekstra mesailerin yapılmasına da zemin hazırlayabilir. Bu durumda personelinizi hazırlamanız ve gereken durumlarda kargo ve depo yönetimi için ek personel alımları yapmanız gerekebilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?